På måndag den 14 februari är det Alla Hjärtans Dag. I Sverige har firandet av Sankt Valentin och Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, efter att det av kommersiella skäl lanserades och möjligen också utifrån amerikansk kulturell påverkan. Först 1985 markerades dock dagen offentligt som Alla hjärtans dag i svenska kalendrar. Under 1990-talet tog firandet fart, inte minst i skolorna.

Det har blivit en dag då man uttrycker kärlek till personer man älskar, särskilt en kärlekspartner, nära vänner och hemliga förälskelser. Det kan ske med fina ord, uppvaktning och gåvor. Enligt en rapport från Svensk Handel 2019 var en present vanligast att ge som gåva, tätt följt av att bjuda den man tyckte om på middag. Var 39:e svensk köpte en ask med geléhjärtan på Alla hjärtans dag 2018, det är en ökning jämfört med 2017 då var 42:a svensk gjorde motsvarande köp.

På alla hjärtans dag säljs över fyra miljoner rosor i Sverige. Framförallt efterfrågas mörkröda rosor.

Hos Fru Petterssons Karameller kan du antingen boka ett Karamellogram lagom till Alla Hjärtans Dag eller besöka vår butik för att köpa något kärleksfullt gott till din käraste.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *